Київ, Україна
вул. Панаса Мирного, 10, оф. 2

Візова підтримка

Почнемо з основних правил, які необхідно виконувати, щоб не з’являлися зайві питання або проблеми під час перетину кордонів з країнами Євросоюзу:

  • безвіз – знаходження в Шенгенській зоні не більше 90 днів (на протязі 180 календарних днів) + біометричний паспорт;
  • працевлаштування в ЄС – необхідна робоча довгострокова віза + дійсний загран.паспорт;
  • навчання в ЄС – необхідна довгострокова віза з метою “навчання” або “інше” + дійсний загран.паспорт;
  • не порушуйте європейські закони!

 

Перелік необхідних документів для отримання візи категорії D «довгострокова віза з метою навчання»visa_pasport

І. ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ + КОПІЯ

Оригінал дійсного підписаного закордонного паспорта з терміном дії не більше 10 років (паспорт повинен бути дійсний мінімально 3 місяці після завершення терміну дії візи) + копія; паспорт має мати дві вільні сторінки.

II. 2 ОДНАКОВІ КОЛЬОРОВІ ФОТОГРАФІЇ (3,5 х 4,5 см)

ІІІ. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПРО ЗАРАХУВАННЯ ДО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

• студент: оригінал або нотаріально завірена копія документу з навчального закладу про прийом на навчання, або підтвердження юридичної особи (відповідно до §64 Закону № 326/1999Sb.);

• неповнолітній студент: згода батьків (чи іншого законного представника або опікуна) на проживання дитини у Чехії;

IV. ДОКУМЕНТ ПРО ФІНАНСОВУ ЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ НА ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ В ЧР

Сума місячного прожиткового мінімуму у ЧР – 2200 крон.

При перебуванні у Чехії понад 30 днів необхідна сума на 1 іноземця складає 15 прожиткових мінімумів, тобто 33 000 крон, а за кожний подальший повний місяць ця сума збільшується вдвічі від суми прожиткового мінімуму, тобто на 4400 крон.

Наприклад, сума для проживання на період 6 місяців = 55 000 Kč.
Для 1 року навчання сума фінансових засобів повинная складати 78.800 чеських крон (або еквівалент цієї суми в іншій валюті).

V. ДОКУМЕНТ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ ЖИТЛОМ НА ТЕРИТОРІЇ ЧР

У документі повинен бути зазначений термін, на який надається житло («від» – «до»).

Таким документом вважається:

• підтвердження фізичної або юридичної особи надання житла іноземцеві, або

• засвідчена копія договору про надання житла, або

• засвідчена копія договору найму житла (квартири), або

• засвідчена копія договору найму житла (кімнати), або

• довідка з реєстру нерухомості Чеської Республіки у випадку, якщо заявник є її власником.

VI . ДОВІДКА ПРО НЕСУДИМІСТЬ

Не стосується дітей віком до 15-ти років.

VII. КОНВЕРТ З МАРКОЮ

Як відправник повинно бути вказане Генеральне консульствo ЧР, як одержувач – заявник.

VIII. АДМІНІСТРАТИВНИЙ ЗБІР

IX. СТРАХОВИЙ ПОЛІС

У випадку позитивного рішення потрібно перед отриманням візи пред’явити страхівку.

* Всі іншомовні документи повинні бути перекладені на чеську мову та завірені у Консульстві чи Посольстві ЧР, або чеським судовим перекладачем.

Всі документи, що подаються для отримання візи або дозволу на перебування понад 90 днів, мають бути видані не більше ніж за 180 днів до дати подачі.

 cze_visa     Візові послуги агентства «S&T Agency»:

  • переклад та завірення Чеським судовим перекладачем 1 сторінки документу – від 370 грн. (в залежності від об’єму тексту). Строк виконання: 3 робочих дні.
  • заповнення анкети, консультації та підготовка необхідних копій документів для посольства – 30 Євро.
  • відправлення 1 пакета у/з Чехії (до 10 стор.формата А4) – 700-1000 грн. Вартість залежить від строків доставлення.
  • довідка про несудимість в Україні (замовляється у відповідних держ.установах) – 350 грн. , довідка про несудимість з перекладом на чеську мову – 650 грн. Строк виконання: 3 робочих дні.
  • запис на подачу заяви на довгострокову візу – 50-150 Євро. Вартість залежить від строків подання та сезону. Зверніть увагу що ця процедура та весь перелік необхідних послуг включені у комплексний пакет “Візова підтримка”. Вартість його становить 350 євро. Більше детально про нього дізнатися можливо у офісі S&T Agency.

Дзвоніть та записуйтесь на безкоштовну консультацію за тел. +38 050 440 05 55.

Перевірити актуальну інформацію стосовно отримання візи можливо на сайті Посольства Чеської республіки  у Києві.

Запис на подачу заяви на довгострокову візу відбувається через систему Visapoint .

 

БЕЗВІЗ. Туристичні та бізнес-поїздки в країни ЄС.

Звертаємо ще раз Вашу увагу що безвіз стосується тільки туристичних, бізнес поїздок до ЄС у т.ч. відвідування друзів чи родичів  на термін не більш ніж 90 днів на протязі пів-року.

Наразі, що ж з себе представляє безвіз для громадян України та що необхідно знати та враховувати під час планування поїздки в країни ЄС.

Перелік країн, куди можливо відправитись для коротко-строкового візиту без оформлення візи:
  • Норвегія
  • Фінляндія
  • Швеція
  • Естонія
  • Латвія
  • Литва
  • Нідерланди
  • Польща
  • Германія
  • Бельгія
  • Люксембург
  • Чеська республіка
  • Словаччина
  • Франція
  • Швейцарія
  • Ліхтенштейн
  • Австрія
  • Словенія
  • Угорщина
  • Італія
  • Іспанія
  • Португалія
  • Мальта
  • Греція
Список документів для туристичної або приватної подорожі:
  • Бронювання готелю або апартаментів або запрошення (якщо плануєте зупинитись у родичів чи друзів). Запрошення має бути письмове разом з копіями документів, які засвідчують право власності або оренди квартири;
  • зворотній квиток (не потрібен, якщо подорожуєте автомобілем);
  • “зелена карта” – якщо подорожуєте автомобілем ;
  • медична страховка на термін подорожі;
  • Ви маєте знати чітко спланований маршрут своєї подорожі.
Список документів для бізнес-подорожі:
  • запрошення на зустріч/конференцію тощо або інший документ, якій підтверджує торговельні або ділові стосунки;
  • квиток на виставку або збори, якщо ціллю є їх відвідування;
  • медична страховка на термін подорожі;
  • зворотній квиток.

Одним із важливих моментів при перетину кордону є обґрунтування Вашої фінансової спроможності на час подорожі.

Банківську виписку можливо не брати, але один з наведених нижче пунктів Ви маєте забезпечити:

  • готівка;
  • кредитки + готівка;
  • тревел-чеки + готівка;
  • сплачене житло та квитки;
  • фінансові гарантії сторони, яка запрошує.

Можливо, при перетину кордону Вас і не запитають про фінансовий стан, але якщо запитають – Ви маєте знати про мінімальні суми які повинні бути у Вас на карткових рахунках або готівкою.

Суми розрахунку потрібних коштів наведені нижче. Суми для всіх країн різні.

Розрахунок потрібних коштів на 1 особу/на 1 день:
  • Норвегія — 500 норвезьких крон/день (≈1580 грн);
  • Фінляндія — 30 євро/день (≈880 грн);
  • Швеція — 47 євро/день (≈1370 грн);
  • Естонія  — 86 євро/день (≈2500 грн);
  • Латвія — 14 євро/день (≈400 грн);
  • Литва — 40 євро/день (≈1100 грн);
  • Нідерланди — 34 євро/день (≈1000 грн);
  • Польща — 300 злотих (≈2000 грн) — для подорожі до 3-х днів або 100 польських злотих/день (≈800 грн) — більш 3-х днів;
  • Германія — 45 євро/день (≈1300 грн);
  • Бельгія — 45 євро/день (≈1300 грн) – якщо зупиняєтесь у приватних осіб або 95 євро/день (≈2800 грн) — якщо у готелі;
  • Люксембург — 45 євро/день (≈1300 грн);
  • Чеська республіка  — 40 євро/день (≈1100 грн) – при подорожі до 30 днів;
  • Словаччина — 56 євро/день (≈1600 грн);
  • Франція — 32,50 євро/день (≈1000 грн) – якщо є підтвердження житла або 120 євро/день (≈3500 грн) — без підтвердження;
  • Швейцарія — 91 євро/день (≈2600 грн) та 27 євро/день (≈780 грн) – для студентів (при наявності міжнародного студентського квитка ISIC);
  • Ліхтенштейн — 91 євро/день (≈2600 грн) та 27 євро/день (≈780 грн) – для студентів (при наявності міжнародного студентського квитка ISIC);
  • Австрія — 91 євро/день (≈2600 грн);
  • Словенія — 70 євро/день (≈2000 грн) та 35 євро/день (≈1000 грн) – для неповнолітніх у супроводі батьків;
  • Угорщина — 3 євро/день (≈90 грн);
  • Італія — 269,60 євро (≈7800 грн) – для подорожі на строк до 5 днів/1 особу;
  • Іспанія — 71 євро/день (≈2000 грн);
  • Португалія — 75 євро (≈2200 грн) + 40 євро/за кожний день перебування в країні (≈1100 грн);
  • Мальта — 48 євро/день (≈1400 грн);
  • Греція — 50 євро/день (≈1400 грн); мінімум 300 євро (≈8700 грн)/для подорожі до 5-ти днів.

При плануванні подорожі з неповнолітніми дітьми, зверніть увагу що у Вас має бути нотаріальний дозвіл одного з батьків, якій не подорожує разом з дитиною. Дитина обов’язково повинна мати біометричний паспорт! Навіть якщо у батьків біометричні паспорти або є дійсні візи, а у дитини – звичайний проїзний документ або паспорт старого зразку – Вам буде відмовлено у перетину кордону з ЄС.

ГАРНОЇ ПОДОРОЖІ!